tűzoltóság

2018.12.11. 11:39

Tizenötmilliós támogatást nyertek

Új eszközökhöz jutottak tegnap a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Az önkéntes tűzoltó egyesületek számára kiírt pályázatból az idén több mint tizenöt millió forintnyi támogatást nyertek el a megyei egyesületek. Az eszközöket ünnepélyes keretek közt tegnap délután adták át a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Mikes utcai tűzoltó szertárában.

Az idén hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál. A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, EDR-rádiókra, szertár felújításra és egyéb költségekre kaptak támogatást.

A megyében működő, a hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek idén, október 31-ig száznegyvennégy esetben vettek részt káresetek felszámolásában.

Az ünnepségen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában