szaloncukor és bejgli

2018.12.30. 15:15

Tolna megyében vezet a mákos

TN

Fotó: Shutterstock

Csaknem hárommillió vásárlót szolgálnak ki hetente a Tesco áruházak országszerte, és idén először elkészítették az országos szaloncukortérképet, amelyen jól látszik, hogy melyek a legkedveltebb ízek. Tavaly több mint 1,3 millió csomag szaloncukrot értékesítettek Magyarországon. Adataik szerint mind megyei, mind regionális bontásban a csokoládés-trüffelesből vásárolják a legtöbbet. A dobogó második helyén a szezonálisan változó, különlegesebb ízű szaloncukrok szerepelnek, mint például a narancsos-csokis, vagy a robbanócukorkás-málnás. Harmadik helyen pedig az örök klasszikus íz, a zselés áll. Az adatok szerint a magyar vásárlók még mindig nem tudták nagyon megkedvelni a kókuszos szaloncukrot, az eladások alapján egyértelműen ez az íz van a sor végén.

Ejtsünk szót a másik szezonális finomságról, a bejgliről. Országos szinten a mákos vezet (54,5 százalék) a diós előtt. A legjobban Tolna megyében szerették a mákos bejglit (58,2 százalék), a legkevésbé pedig Győr-Moson-Sopron megyében (51 százalék).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában