adomány

2018.12.14. 11:35

Volt olyan decsi diák, aki az ajándék cipőben akart aludni

Minden nap érkeznek a hálálkodó visszajelzések a decsi Bíborvég Általános Iskola húsz diákjától és szüleiktől, akik a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) „Egy cipőben járunk” című társadalmi felelősségvállalási programjának köszönhetően jutottak hozzá egy-egy vadonatúj, márkás sportcipőhöz.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

– Az iskolánk zárt Facebook-oldalára is sorra érkeznek a köszönő írások.

Az egyik szülő például elmesélte, hogy a kislánya annyira örült a cipőnek, hogy abban akart aludni – mondta lapunknak a Bíborvég Általános Iskola igazgatóhelyettese, Kozma Erzsébet. A gyerekeket egyébként megkérték, hogy a téli latyakos időben ne az utcán, hanem a hamarosan megújuló tornacsarnokban használják a lábbeliket.

– Az átadóünnepség előtt behívtuk őket egy tanterembe, és egy negyvenöt perces tanóra keretében megmutattuk nekik a cipőket, elmondtuk, hogy melyiket kitől kapták. A cipősdobozokon is szerepelnek a nevek, de a gyerekek még csak most fogják fel, hogy milyen nagyszerű dolog történt velük. A fiúk például a focistákat, Juhász Rolandot, Huszti Szabolcsot, Kovács Istvánt egyből felismerték, de Navracsics Tibor uniós biztost vagy éppen Simicskó István volt honvédelmi minisztert nem. Egyelőre ismerkednek a prominens személyiségekkel, de a magánszemélyektől és cégektől, egyesületektől érkezett cipőknek is nagyon örülnek – mondta az igazgatóhelyettes.

Az adományozók között van a szekszárdi Horváth Ferenc, a Horfer Serleg Kft. tulajdonosa, aki tíz sportcipőt ajánlott fel. Ebből egy került a decsi általános iskolába. – Az apósom ott testnevelő tanár. Kicsi a világ – reagált lapunknak Horváth Ferenc, akinek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Sportvállalkozási Szekciójának vezetőjeként szívügye az akció. – Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, ezért az egész vállalkozói szférát megmozgattam országosan, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Úgy tudom, a cégünk a tíz pár adomány sportcipővel a középmezőnyben van – tette hozzá.

Az adományozók példaképek is

Az adományozók politikusok, sportolók, vállalkozók: Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa; a Tízpróba Magyarország Kft.; Horváth Ferenc, a Horfer Serleg tulajdonosa; Borsányi Gábor, a Teqball társalapítója; Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója; Viszlai István, az MDSZ regionális irodavezetője; a Football Factor; Balogh Gábor, az MDSZ elnöke; a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület; Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke; dr. Soós Ádám, az MDSZ munkatársa; az FTC Kézilabdasport Kft.; Kárász Balázs magánszemély; a MOL-Pick Szeged Kézilabdacsapat; a Magyar Labdarúgó Szövetség; Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Kovács István, a MOL Vidi FC három focistája; valamint Pálinger Katalin magyar válogatott kézilabdakapus.

A sportcipők méretei: két darab 35-ös, nyolc darab 36-os, egy darab 37-es, két darab 38-as, egy darab 39-es, négy darab 40-es, egy darab 41-es és szintén egy darab 46-os.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában