gyarapodott a géppark

2019.01.13. 18:00

Az új mentőautó erősíti a betegellátás minőségét

Máté Réka

Újszerű, Mercedes típusú mentőautó érkezett a múlt szombaton a Bonyhádi Mentőállomásra – és pár óra múlva már indult is első bevetésére.

– Igazából másfél éves a gépjármű, de alig használt – mondta Lovag Tibor, a mentőállomás vezetője. – Megyei átcsoportosítással került hozzánk, ezért külön köszönetet mondunk a megyei műszaki vezetőnek. A mentőautó teljes mértékben megfelel a kor követelményeinek, az uniós előírásoknak, technikailag, műszakilag és felszereltségében egyaránt. Hálózatra, azaz 220 voltra csatlakoztatható és elektromos fűtés van benne, ami melegen tartja a belső tereket és a motort. Tehát riasztás esetén nem hidegen indul, még mínusz tíz fokban sem. Ahhoz képest, hogy esetkocsi nagyságú, ugyanaz az alapfelszereltség van benne, mint ami az előzőben volt: viszont ahhoz képest sokkal kényelmesebb, komfortosabb. Egyelőre még ismerkedünk vele, meg kell szokni, mert például automataváltós, minden digitális és elektronikus. Az biztos, hogy nagy előrelépést jelent, tovább erősödik általa a betegellátás minősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában