évértékelő

2019.01.25. 20:00

Folyamatos az állomány képzése és fejlesztése

Évértékelő állománygyűlést tartott pénteken az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat. Mindkét szervezet teljesítette a kitűzött célokat, és a jövőben is a kor követelményeinek megfelelő munkára törekednek.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

– A cég legfontosabb értékei a munkavállalók – mondta az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat állománygyűlésén tartott köszöntőjében Csanádi András, az Atomix Kft. ügyvezetője. Hozzátette: számos szolgáltatást végeznek az atomerőmű számára, és a tervek szerint hamarosan az árvízvédelem is ezek közé tartozik, amely a tűzoltóság feladata lesz.

Az elmúlt évet Pesztericz Rajmund tűzoltóparancsnok összegezte. Elmondta, hogy a tűzmegelőzés terén oktatásokat, képzéseket tartottak, és minden évben részt vesznek az atomerőmű családi- és nyíltnapján, valamint az Atomerőmű Múzeum rendezvényein.

Az állománnyal kapcsolatban elmondta, nincs létszámhiány, ugyanakkor számolniuk kell nyugdíjba vonulásokkal, így gondolnak a beiskolázásokra is. Az elmúlt évben négy újonc szerelt fel, és hárman szereltek le: ketten elérték a 65 éves nyugdíjkorhatárt, egy ember pedig más munkakörben helyezkedett el.

 

A kiképzés és az oktatás erőmű specifikus, de emellett a rekreációs tréningek is hangsúlyt kapnak. Az állomány tagjai rendszeresen szakmai továbbképzéseken vesznek részt, és a gépjárművezetők minden évben a tököli vezetéstechnikai pályán tréningeznek. Az Atomerőmű Tűzoltóság számára 142 gyakorlatot szerveztek tavaly, és az elmúlt évek átlagához hasonlóan 163 riasztás történt. Ebből ötvenhárom tűzjelző volt, és mindegyik tévesnek bizonyult, hetven esetben pedig a mentő riasztására volt szükség. Mindemellett szakmai és sportversenyeken vettek részt az atomerőmű tűzoltói, és értek el kiemelkedő eredményeket.

Dr. Szvitán Gábor, az Atomerőmű Mentőszolgálat vezető mentőorvosa összefoglalójában elmondta, hogy 2005 óta adnak esetkocsi szolgálatot az atomerőmű területén. Az akkor rendszerbe állított autó üzemideje azonban lejárt, így tavaly új, az erőmű igényeire szabott mentőautó kezdte meg a szolgálatot. Betegellátásra 108 esetben volt szükség, emellett pedig az atomerőmű tűzoltóival közösen hajtottak végre gyakorlatokat.

A cél mindkét szervezetnél, hogy a jövőben is megfeleljenek a kor követélményeinek és az atomerőmű igényeinek.

Elismerések

Kiemelkedő munkája elismeréseként Farkas József, Szabó Tamás és Széles Ferenc emléklapot és ajándéktárgyat vehetett át dr. Balázs Gábortól, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke szolgálati érmeket adott át a jubilálóknak. Fehér Roland húsz, Bese Sándor, Juhász Sándor, Kovács István és Kőbányai Zoltán huszonöt, Ambach Ede pedig harminc év szolgálat után kapott elismerést. Az Atomerőmű Tűzoltóság Év Tűzoltója díját a kollégák javaslatai alapján Barina Balázs vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában