rongálás

2019.01.08. 10:30

Megrongálták a Betlehemet és a támfalat

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Rosszul kezdődött az új év Regöly lakosai számára, miután kiderült: a falu központjában felállított Betlehemet és a Rákóczi utcánál lévő, járdát védő támfalat is megrongálták ismeretlenek. Rendőrségi feljelentést tettek, el sem tudják képzelni, hogy bárki közülük követte el volna a vandál cselekedeteket, amelyek közfelháborodást keltettek.

– Nagy a felháborodás a vallásos és a nem vallásos emberek között is, hiszen olyan dolog történt, amely eddig még sohasem. Négy éve állítunk Betlehemet, de álmunkban nem gondoltuk volna, hogy van, vagy vannak, akik ilyesmire vetemednek. A lakosok mindenben segítik a rendőrség munkáját, és remélik, hogy hamarosan kiderül, hogy ki, vagy kik követték el a vandál cselekedetet. Mindenesetre a faházikó még áll, és helyreállítjuk a károkat – tájékoztatta lapunkat Kelemen Csaba, Regöly polgármestere. Nehezen tudják feldolgozni a történteket, és mint kiderült, hogy még nagyobb legyen a bosszúsága a községnek, azzal is szembesültek, hogy a Rákóczi utcában álló, járdát védő, rézsűkőből készült támfalat megbontották, és a darabjait kidobálták az útra.

– Borzasztó, ami történt. Fogalmunk sincs, hogy a két eset között van-e összefüggés, és egyelőre nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, de reméljük, hogy hamarosan minden kiderül. Mindannyian szeretnénk tudni, hogy miért történt mindez – mondta Kelemen Csaba, aki munkatársaival, valamint a falu lakosaival együtt nehezen tudja elképzelni, hogy bárki közülük követte volna el a faluközösséget szíven ütő, vandál cselekedeteket. Az önkormányzat január 2-án tett rendőrségi feljelentést, és nagyon várják a nyomozás eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában