önkormányzat

2019.01.15. 15:30

Plusztámogatást igényelnek a tolnai játszóházra, szabadidőparkra

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock illusztráció

Eredménytelennek nyilvánította hétfői rendkívüli ülésén a tolnai képviselő-testület az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárást.

A beruházás korábban becsült értéke nettó mintegy 213 millió forint volt. A tavaly de­cemberben zárult közbeszerzési eljárásra hat cég nyújtott be árajánlatot, de a legolcsóbb is nettó 308 milliót tett ki. Ez pedig közel százmillió forinttal magasabb összeg, mint az előzetesen kalkulált érték.

A közbeszerzési törvény szerint más szabályok alapján kell lebonyolítani a 300 millió forint becsült érték alatti, illetve ezen összeghatár feletti beruházások közbeszerzési eljárásait. Mivel a kiírás a háromszázmillió forint alatti költségre vonatkozó rendelkezések szerint történt, viszont a legolcsóbb ajánlat is átlépte ezt az értékhatárt, a törvény alapján az eljárást mindenképpen eredménytelenné kellett nyilvánítani.

Ám ezt a döntést a fentiektől függetlenül is meghozta volna a képviselő-testület. Tekintettel arra, hogy a bruttó értékben több mint 120 millió forintos többletköltséget az önkormányzat saját erőből nem tudná finanszírozni. A döntéshozók ezért az eljárás eredménytelenné nyilvánítása mellett arról is határoztak, hogy – a település nehéz anyagi helyzetére tekintettel – a város többlettámogatási kérelmet nyújt be a Pénzügyminisztérium irányító hatóságához, a beruházáshoz szükséges pluszforrás biztosítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában