perinatális intenzív centrumok

2019.01.10. 13:12

Szoptatást, valamint kényelmet segítő eszközöket kapott a koraszülött részleg

Ahhoz, hogy a koraszülött babák gyógyulni, gyarapodni tudjanak, otthonos környezetre is szükség van. Szüleik kényelme mellett a családlátogatást is könnyebbé kell tenni, míg az együtt töltött pillanatokra csak a kórház falain belül kerülhet sor. E nehézségekkel és aggodalmakkal teli időszakban nyújt támogatást a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua családbarát eszközök átadásával.

TEOL

A kisdedek biztonsága és szüleik nyugalma érdekében a szekszárdi perinatális intenzív centrum (PIC) 12 légzésfigyelőt, valamint 3 szoptatós fotelt, 2 szívópumpát és 10 szoptatós párnát, továbbá hőmérsékletet stabilizáló redőnyszerkezeteket kapott. A szoptatás nemcsak a gyermek egészséges fejlődését támogató anyatej miatt fontos: a közeli kapcsolat, az anya és gyermeke közötti bőrkontaktus a kötődést is segíti, valamint csökkenti a koraszülöttet és az anyát érő stressz negatív hatásait és pozitív hatással van a koraszülött életfunkcióira is.

A vállalat az egyesület közreműködésével segít családbaráttá tenni az ország összes perinatális intenzív centrumát (szám szerint 29-et) – tudatták közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában