bálozás

2019.02.11. 18:10

Eljárták a cigánytáncot a varsádi batyusbálon

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Az Élet Házban tartotta farsangi batyus bálját a Őszirózsa Klub szombaton. A zenét Balaskó Ferenc szolgáltatta, vendégük a Kajdacsi Nyugdíjas Dalkör, a Miszlei Nyugdíjasklub, a Diósberényi Nyugdíjas klub volt, valamint Bonyhádról is érkeztek vendégeik. Az eseményen részt vett Andrási Zoltánné polgármester is.

– Negyvenheten gyűltünk össze, mindenki hozott magával süteményt, szendvicset, innivalót, Kácsor Károlyné nyugdíjas tagunk három kiló lisztből sütött fánkot, amelyhez alma-, meggy- és sárgabarack lekvárt kínáltunk. A diósberényiek cigánynak öltöztek, és eljárták a cigánytáncot, a jelmezesek között volt udvarhölgy és boszorkány is seprűvel, amellyel kisöpörte a telet. A kajdacsi nyugdíjas dalkör vezetője gyönyörű népdalokat énekelt, és volt tombolánk is, tizenhárom értékes ajándék talált gazdára – mondta lapunknak Kótainé Nagy Katalin az Őszirózsa Klub elnöke.

A fődíj egy fondü készlet volt, de lehetett még zománcozott cserépfazekat és zseblámpát is nyerni. Bonyhádi szimpatizánsaiktól például nagyon sok ajándékot kaptak, pezsgőt, bort kávét, zseblámpákat, gázgyújtókat és édességeket, de olyan vendég is volt, aki tizenötezer forintért vásárolt tisztítószereket, samponokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában