elismerés

2019.02.27. 09:30

Megújították Zöld Óvoda címüket

A dunaföldvári Iskola utcai óvoda második alkalommal kapta meg ez elismerést.

Hanol Erzsébet

JETA-forrás segítségével újult meg a pusztahencsei óvoda is. Újdonság, hogy egy település több pályázatot is benyújthat (A szerző felvétele)

Fotó: Illusztráció (TEOL, archív felvétel)

Ismét elnyerte a Zöld Óvoda címet a dunaföldvári Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde és Konyha Iskola utcai telephelye. Az elismerést nemrégiben Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen adta át László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Pálfi Erika, az EMMI Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője.

Úr-Hosszú Edina óvodavezető a Dunaföldvári Part Oldalak című lapnak elmondta, hogy 2015-ben hallott először a Zöld Óvoda minősítésről, és mivel kollégáival együtt elkötelezett a környezetvédelem mellett, úgy döntöttek, hogy megpályázzák a címet. Ezt három évente lehet megújítani, és az Iskola utcai óvoda második alkalommal járt sikerrel. Cél, hogy három év múlva, egy újabb eredményes pályázatot követően már az Örökös Zöld Óvoda cím birtokosa lehessen az intézmény.

– A környezetvédelemhez kapcsolódó világnapok megünneplése és a szelektív hulladékgyűjtés mellett sok egyéb tevékenységgel igyekszünk ki alakítani a gyerekekben a zöld szemléletet – mondta Úr-Hosszú Edina, hozzátéve, hogy a megfelelő minta közvetítése a legfőbb céljuk. A programok között szerepel fecske- és gólyafészkek megtekintése, szüreti pincetúra, papírgyűjtés, kirándulás a Kis-Dunára és a Szigetben, erdei óvodai foglalkozás Soponyán, elektronikai hulladék gyűjtése. A gyerekek szívesen és aktívan vesznek részt a programokon.

Az intézmény emellett a Madárbarát Óvoda címmel is büszkélkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában