településszépítés

2019.02.23. 18:10

Több sziklakertet létesítenek az idén

A Sárköz Természetjáró Egyesület településszépítéssel és kulturális programok szervezésével is foglalkozik Sárpilisen.

Wessely Gábor

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Aktív közéleti tevékenységet fejt ki Sárpilisen a Sárköz Természetjáró Egyesület. Elsősorban kirándulásokat, túrákat szerveznek. Leggyakoribb hazai célpontjuk a Gemenc, a Mecsek, és a Balaton környéke, de alkalmanként külföldre is eljutnak: Szlovákiába, Szlovéniába, Ausztriába, Olaszországba, Horvátországba.

Az elnök, dr. Figler Hedvig szavaiból kiderül, hogy településszépítéssel is foglalkoznak. Saját nevelésű kis fákat, orgonabokrokat, örökzöldeket ültetnek ki. Nemrég kaptak egy platáncsemetét a Pakson élő írótól – sárpilisi elszármazottól –, Gutai Istvántól. Annak a helyi parkban találtak helyet.

Igyekeznek egységes, otthonos településképet kialakítani. Ennek érdekében sziklakertek létesítésébe kezdtek. Az első már el is készült a posta mellett. A következő a polgármesteri hivatalnál lesz, aztán a központi parkban és buszmegálló mellett, erre kiszemelt terület következik.

Kulturális feladatokat is ellát az egyesület. Nemrég kiállítást szerveztek az ismert természetfotós, dr. Kalotás Zsolt képeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában