Szent Erzsébet Caritas

2019.03.18. 13:00

Közel háromezer esetben segítettek

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kettőezer-hat munkaórát dolgoztak tavaly a Szent Erzsébet Caritas Alapítvány és a Plébániai Karitász Csoport önkéntesei. Az alapítvány harminckét bejegyzett önkéntessel és egy heti húsz órában foglalkoztatott irodavezetővel dolgozik. Hetente kétszer négy órában állnak a rászorulók rendelkezésére, a többi napon délelőtt ügyeletet tartanak. Az önkéntesek mellett a közösségi szolgálatot végző diákok is segítségükre vannak.

Tavaly 2802 esetben segítették pénzbeli és természetbeni juttatásokkal a hozzájuk fordulókat, javarészt pályázati pénzekből, perselypénzből, a személyi jövedelemadó egy százalékából, magánszemélyek adományaiból, illetve a Pécsi Egyházmegyei Karitász által biztosított támogatásból.

Ötezer-hatszáznegyvenegy kilogramm ruhát, 2065 élelmiszercsomagot osztottak szét. A csomagok általában 3–13 kilogramm élelmiszert tartalmaztak. A karácsonyt megelőző időszakban száz ajándékcsomaggal, huszonhárom tisztasági csomaggal és édességgel is meglepték a rászorulókat. Segélyeket adtak gyógyszerkiváltáshoz, gázpalackcseréhez, fuvarköltségre, étkezési támogatásra, temetési költségekre, ebédbefizetésre, krízishelyzetekre. Hozzájárulást, térítést adtak osztálykiránduláshoz, iskolai étkezéshez, orvosi vizsgálatra, buszjegyre. Börtönben lévőnek pedig csomagot küldtek.

Adományaik között voltak színes tévék, tévéállvány, éjjeliszekrények, babakocsi, ülőgarnitúrák, hűtőszekrény, kanapé, fagyasztó, heverők, mikrohullámú sütő, szekrénysorok, szekrények, konyhabútor, asztalok, székek, fotelek, gáztűzhelyek, állólámpa, ágyneműtartók, íróasztalok és öt mázsa fa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában