a mozgás öröme

2019.04.09. 14:00

Külföldről is érkeztek a brit tanár paksi előadására

Nem mindennapi látvány fogadta azt, aki néhány napja a paksi ASE Sportcsarnokban járt. Az NB I-es kosárlabdameccsekről ismerős parketten felnőttek játszottak gyerekjátékokat a brit Martin Baker workshopján.

TN

Fotó: Beküldött kép

Mintegy hetvenen – köztük magyar és külföldi tanárok, óvodapedagógusok, szülők, állami intézmények dolgozói – tanultak a Michael Hall School mozgástanárától arról, hogyan támogatja a mozgás és a játék a gyermek fejlődését. Martin Baker a Bothmer Movement International képzéseinek vezető tanára. Negyven évig dolgozott mozgástanárként a híres angliai Waldorf-intézményben, a Michael Hall Schoolban. Nyugdíjasként felnőtteket tanít világszerte Finnországtól Malajziáig.

A dunakömlődi Aranyhal Waldorf Óvoda és Általános Iskola szervezte képzésen a brit szakembertől azt is megtudták a résztvevők, miért fontosak a napjainkban kiveszőfélben lévő mozgásos gyerekjátékok. Ezek ugyanis számos képességet és készséget fejlesztenek: nemcsak a mozgáskoordinációt, a figyelmet, de a szociális készséget is.

Mint arról Bodnár Ágnes intézményvezető tájékoztatott, az egész napos rendezvényen – amely az Erasmus+ program révén valósulhatott meg – korosztályonként más és más játékokkal ismerkedhettek az érdeklődők, a legkisebbek számára kimondottan olyanokkal, ahol a cél nem a győzelem, hanem a játék öröme.

A nagysikerű program egy projekt egyik utolsó eleme volt. Húsz hónap alatt három helyszínen összesen hat tematikus képzésre és három partnertalálkozóra került sor a dunakömlődi Waldorf-intézmény szlovén és horvát intézményekkel közös nemzetközi projektjében. A közös munka eredménye lesz egy érdeklődők számára készülő kiadvány és egy tanároknak szóló oktatófilm is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában