kiállítás

2019.05.21. 10:30

Elénekelték a székely himnuszt

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Csirkéné Mayer Katalin festményeiből és fotóiból összeállított kiállítását nyitották meg nemrégiben az Életházban, Varsádon. Cs. Mayer Katalin költő, festő, fotós nem először járt Varsádon, hiszen néhány éve lehetősége volt élvezni a falu vendégszeretetét, és festhetett itt a Bárka Művészeti Szalon festőivel, festőtársaival, tájékoztatta lapunkat Andrási Zoltánné polgármester.

Cs. Mayer Katalin Fotó: Beküldött kép

– Mindig megérinti szívemet a falvak békéje, nyugalma. Szeretem megismerni a múltjukat, elmenni a templomaikba, a temetőikbe, beszélgetni az itt élőkkel. Ettől mindig gazdagabb leszek, mint ahogy Varsádon járva is ezt éreztem – mondta köszöntőjében a festőnő.

Hasonló élményekkel tért haza erdélyi útjáról. Az ott készült fotóit és képeit csodálhatták meg azok, akik a zord időjárás ellenére ellátogattak a megnyitóra. A festőnő beszámolójában elmondta, hogy a nap délutánjának megkoronázása az volt, hogy együtt énekelhették el a jelenlévőkkel a székely himnuszt. Az alkotásai május végéig megtekinthetők Varsádon, az Életházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában