fórum

2019.06.06. 10:30

Figyelembe vették a lakossági igényt

Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A lakosság javaslatát figyelembe véve módosíthatják a tehermentesítő út nyomvonalát a Fehérvári út és a Györkönyi utca közötti szakaszon. Ezzel kapcsolatban nemrégiben ismét fórumot tartottak Pakson – írja a TelePaks.hu. A közelben élők azt szeretnék, hogy az utat a lakóterülettől távolabb építsék meg, ezért a szakemberek megvizsgálták a lehetőségeket.

Horváth András városi főépítész úgy gondolja, megtalálták a jó megoldást. A tervezők igyekeztek azt elérni, hogy az út a lakosság és a város megelégedésére szolgáljon, egyúttal betöltse a tehermentesítő funkciót. A lakók által javasolt nyomvonal kiegyenesíti a csomópontokat, ingatlanokat érint, például a közelben lévő termelőszövetkezet épületcsoportját. A kompromisszumos javaslat, amely az eredeti és a lakosság által javasolt nyomvonal között helyezi el az új utat, optimálisnak látszik. Többen továbbra is attól tartanak, hogy nagy lesz a zaj. Ennek kiküszöbölésére zöldvédelmet alkalmaznak majd. Horváth András városi főépítész szerint az elkerülőút építése 2021-ben kezdődhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában