fejlesztés

2019.06.05. 09:30

Kell még terület a kerékpárúthoz

A Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút megépítéséhez szükséges pluszterületek megvásárlásáról is döntött a tolnai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút megépítésére 550 millió forint TOP-pályázati forrást nyertek el 2017-ben. A környező települések lakói által évtizedek óta várt aszfaltozott bicikliút a tervek szerint Tolnától a faddi út mentén Fadd közigazgatási határáig, onnan a Bartal szobor mellett a faddi-holtág partjáig, majd a holtág mentén Faddig és Domboriig húzódik majd. A kivitelezés tervezett időpontja 2017-ben 2018 júniusa volt.

A beruházás előkészítése azonban különböző okok miatt elhúzódott. A tolnai képviselő-testület ez év januárjában választotta ki az engedélyes és kiviteli terveket készítő céget. A tervek elkészülte után lehet kiírni a kivitelezésre a közbeszerzési eljárást.

Az engedélyezési tervek készítése során ugyanakkor fény derült egy újabb váratlan hátráltató körülményre. A korábban tervezett nyomvonal szélessége ugyanis néhány szakaszon nem elég a kerékpárút megépítéséhez, így szükség van kisebb – néhány esetben csupán 10–20 négyzetméternyi – szomszédos magánterület megvásárlására. Összesen tíz telekrészről van szó, amelyek összterülete nem éri el a kétezer négyzetmétert. Ezzel párhuzamosan viszont olyan, a város céljaira nem használható önkormányzati területek értékesítésére is lehetőség kínálkozik, amely a földvásárlás költségeit finanszírozhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában