Tolerancia nap

2019.08.09. 19:10

Az ízekben is a hagyományokat elevenítették fel

Brunner Mónika

A bográcsozás igazán pasis elfoglaltság

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció

A Roma Ízek Bográcsmestere főzőversennyel kezdődött a Tolerancia Nap Tamásiban múlt szombaton, és ez már a huszonegyedik alkalom volt, amely a roma hagyományokat, értékeket hivatott képviselni. Brandt Róbert, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy a főzőversenyt nyolc éve rendezik meg, idén tizenhét csapat indult, többnyire pörköltekkel. Az első helyezést Bogdán János és társa szerezték meg sertéspörköltjükkel, a második Kalányos Ferenc lett csülkösbab pörköltjével, a harmadik pedig a tavalyi címvédő, Baloghné Petrovics Izabella marhapörköltjével, túrós-kapros nokedlijával. A verseny nyertesei serlegeket, okleveleket kaptak, illetve a helyi vállalkozók által felajánlott ajándékokat.

– Évről évre azon fáradozunk, hogy ez a nap összehozzon romát és nem romát. Idén közel ezren látogattak el a rendezvényünkre, köztük sok nem roma származású is. A Közösségi Ház sportpályáján több tánccsoport és énekes lépett fel, a sztárvendég Andris & Szabrinát, valamint a Pári Aranyesőt is nagyon éljenezte a közönség – mondta lapunknak Brandt Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában