Együttműködési megállapodás

2019.09.24. 18:30

Fehérorosz város lehet Gerjen új partnere

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Együttműködési megállapodás született Gerjen és az épülő fehérorosz atomerőmű melletti Asztravec között. Gerjen Facebook-oldalán tették közzé, hogy Romhányi Károly polgármester és Igor Saludjin, Asztravec városvezetője a nyugat-belorusziai Grodnoban múlt héten tartott XX. Nyoman Nemzetközi Üzleti fórumon írták alá a szerződést.

A gazdasági és kulturális együttműködési szándéknyilatkozat megteremti annak a lehetőségét, hogy a két település idővel testvértelepülési kapcsolatot alakítson ki. Felmerült, hogy gerjeni gyerekek utazhatnának Asztravecbe, illetve onnan is fogadnának fiatalokat a faluban. Emellett azt is tervezik, hogy jövőre egy-egy delegációval képviseltessék magukat a települések a másik rendezvényein.

Romhányi Károly szerint az asztraveci tapasztalatok a Paks II. beruházással kapcsolatos felkészülés során rendkívül hasznosak, és azokat szívesen megosztják a térség többi településével. Igor Saludjin pedig úgy nyilatkozott, ők is készek átvenni a magyarországi jó gyakorlatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában