faültetés

2019.09.10. 19:10

Immáron nyárfák díszítik a focipálya körüli területet

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Tizenöt darab oszlopos nyárfát ültettek el a szőlőhegyi focipálya körül tegnap délután. Az ültetést Ács Rezső polgármester és Máté Péter önkormányzati tanácsos és helyi lakosok végezték közösen. Mint arról a polgármesteri hivatal tájékoztatott, a lakóközösség kérte a fásítást, amelyhez az előkészítő munkákat a városüzemeltetés szakemberei végezték el Katz Zoltánné főkertész irányításával. Az önkormányzat biztosította a facsemetéket és az egyéb szükséges anyagokat és a helyszínen az öntözőkocsit.

A helyi lakosokkal közösen zajlott az ültetés Fotó: Mártonfai Dénes

Az önkormányzat összesen kétszázhuszonkét darab fát ültet el a városban az elkövetkezendő időszakban, hogy ezzel is tegyen a globális környezeti problémák ellen, valamint tovább növelje Szekszárd zöldfelületeinek arányát. Az erről szóló, közelmúltban tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek akcióinak köszönhetően négyszáz helyszínen összesen háromezer-négyszázhuszonnégy fával és cserjével bővült a zöld területek aránya a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában