projekt

2019.09.04. 18:10

Támogatást nyert az adománybolt

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Kétszázezer forintos támogatást nyert az a projekt, amely során adományboltot kívánnak létesíteni a megyeszékhelyen, hogy ezzel is segítsék a fogyatékossággal élőket. Az adománybolt alapítója a „Segíts rajtam” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány. Mint arról korábban beszámoltunk, az alapítvány a profittal a gyermek­otthonokban élő gyerekeket segíti majd. A szervezet képviselője, Keszthelyi Krisztina elmondta, hogy az érintett hatóságok egy részével már felvették a kapcsolatot, megkezdték az eszközbeszerzést.

Üzlethelyiségük még nincs, önkéntes segítőik egyelőre a saját otthonukban fogadják a felajánlott adományokat. Több évtizedes működésük során felmérték a helyi igényeket, majd több tanulmányutat szerveztek más városok adományboltjaihoz. A segítséggel élő munkatársak és mentorok kiválasztása, felkészítése már elkezdődött. Az adománybolt létrehozásával a segítséggel élő munkavállalók jobb eséllyel indulhatnak el a munkaerőpiacon, és adófizető dolgozóvá léphetnek elő.

– A Szekszárdon élő környezettudatos lakosok az újrahasználást és újrahasznosítást adománybolton keresztül még nem tapasztalhatták meg. Ezzel a közösségi tevékenységgel sokan gyakorolhatják a felelős és segítő szemléletet. A fölöslegessé vált tárgyi adományokat értékesítjük vagy dísz- és használati tárgyakként adjuk tovább. Reményeink szerint a projekttel még jobban ráirányul a figyelem a másokkal való törődés fontosságára – mondta Keszthelyi Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában