sajtótájékoztató

2019.09.11. 18:10

Támogatja a minisztérium a programokat

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Kulturális, szabadidős, közösségépítő programokat szervez a Pénzügyminisztérium támogatásával tizenhét szekszárdi szervezet. Ács Rezső polgármester sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a tárca százhuszonhat millió forintos hozzájárulásával színesedik a város kulturális élete. A nyertes intézmények, társaságok és alapítványok és egyesületek képviselői megjelentek a tájékoztatón, a polgármester pedig megjegyezte: azok, akik pályáztak valós, működő és ismert szervezetek.

Dr. Haag Éva alpolgármester, ügygazda arról tájékoztatott, hogy a Helyi Akció Csoport, azaz a HACS több, mint egy éve dolgozik a projekten. A pályázatokat előzetesen helyben bírálták. Tizenhetet találtak támogatásra érdemesnek, és ezek mindegyike nyert. A HACS és a pályázók tehát jól dolgoztak. Néhány tervezet tartalék listára került, az alpolgármester pedig elmondta, hogy további keret nyitásában bíznak. Az egyes szervezetek két és húszmillió forint közötti összegből szervezik rendezvényeiket, esemény sorozataikat, amelyek több ezer emberhez szólnak.

A programok között van hagyományos és újdonság is. Ilyen lesz például az első szent Mihály napi bátorságpróba, amelyre gyerekek regisztrációját várják.

A rendezvények az egész családot megmozgatják, a helyi közösség építését szolgáló program kulcsprojektje, a Generációk parkja pedig szintén minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt majd. A közbeszerzési eljárás a végéhez közeledik, dr. Haag Éva pedig azt reméli, hamarosan a kivitelezés is elkezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában