elismerés

2019.11.02. 19:23

Tolna megyei orvosok kaptak országos kitüntetést

MTI/TN

Forrás: Shutterstock

A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, az egészségügyi szakmai díjak átadásán. Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott, a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen azokat gyógyította, akiket mások már nem. A miniszter felidézte: Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegényebbeknek szentelte életét.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, önök, akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik. Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése – emelte ki. Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült: dr. Vastag Oszkár, a Tolna Megyei Balassa János Kórház osztályvezető főorvosa.

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült: dr. Kerekes László István, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában