Alisca Nyilai

2019.11.28. 16:10

Versenyeket akar Tolnára hozni

Wessely Gábor

Forrás: Wessely Gábor

Karatecsoportokat a nyolcvanas évek közepétől indított Balogh László, megyeszerte. Közel kétezer tanítványa volt, s abból ötven Tolnán. Aztán jött az íjászat. Az Alisca Nyilai Egyesületet 1999-ben alapította. Ezt a sportot is sokakkal megszerettette, több településen, népes sereget, több száz embert toborzott. Tolnán körülbelül 25-öt. Azért emelendő ki Tolna, mert most, hosszú kihagyás után, ismét ott szervez íjász- és fúvócsöves csapatot. Egyelőre a Mag-házban kaptak helyet, de ezt, a jelentkezők számát látva hamarosan kinövik. Januártól még nagyobb létszámbeli ugrás várható, mert meg akarja keresni az iskolákat, felkínálva ezt az új szabadidős programlehetőséget.

– A cél az – mondja –, hogy versenyeket hozzunk Tolnára. Így gyökeresedhet meg egy sportág egy helyen.

A gyerekek felkészítését segíti egy tanítónő, Kövesi Andrea, aki maga is íjászkodik. December 8-án Siklóson lesz egy íjász- és fúvócsöves verseny. Azon már elképzelhető, hogy egy-két tolnai is részt vesz. Az eddigi legeredményesebb helyi íjász Babos Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában