ünnepség

2019.12.08. 18:10

A kis szalag a felnőtté válás jelképe is

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

A paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium (ESZI) tizenkettedik évfolyamos diákjainak szalagavató ünnepélyét és bálját tartották az intézmény sportcsarnokában szombaton. Az esemény a diákok palotás táncával kezdődött, majd az igazgatói beszéd után feltűzték a végzősöknek a búcsút jelképező szalagot.

Az ünnepély egyik felemelő pillanata volt, amikor az intézmény négy osztálya összeállt, és elénekelte az Ismerősök Arcok: Nélküled című dalát, hogy ezzel is kifejezzék az összetartozásukat.

 

A bőséges állófogadás után az ifjú hölgyek és urak táncával kezdetét vette az egészen éjfélig tartó bál. A talpalávalót a paksi Money for Nothing zenekar adta. Az eseményre minden diák négy hozzátartozót vihetett magával, így a tanárokkal együtt több mint hétszázan voltak részesei a hagyományos, immáron huszonkilencedik alkalommal megrendezett ünnepségnek.

– Az iskolát 1986-ban alapították, a képzési struktúra elsősorban az atomerőmű és a villamosenergia-ipar igényeire épül. A diákok többsége tehát nem vesz végső búcsút az intézménytől a tanév végén. Sokan maradnak még egy évig technikumban – mondta lapunknak Csanádi Zoltán igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában