pontonhíd

2019.12.17. 10:30

Januárban kész az ideiglenes híd

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A 61-es úton, a Kapos-híd mellett épülő ideiglenes pontonhíd várhatóan 2020 januárjában készül el, tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat Facebook-oldalán Piringer József polgármester.

Rövid közleményében ismertette, hogy előreláthatóan ugyanabban a hónapban kezdik készíteni a végleges híd építési terveit, annak elfogadási ideje augusztusra időzíthető. Ezt követően közbeszerzési eljárás indul, a végleges híd építésének várható kezdési ideje 2021. május hónapra tehető. A polgármester bejegyzésében arra kérte a lakosokat, hogy fokozott figyelemmel legyenek egymásra és a közúton közlekedőkre.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, az új műtárgy a leromlott állapotú, csak félpályán és súlykorlátozással használható régi hidat helyettesíti majd, és a teherautók súlykorlátozás nélkül is használhatják A Kapos-híd állapota miatt korábban a lakosság aláírásgyűjtésbe is kezdett, de a helyzet mielőbbi megoldására korábban pénzügyi forrás nem állt rendelkezésre. A beruházó a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Borítóképünk archív felvétel a régi hídról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában