kerekasztal

2020.02.03. 18:10

Eztán szorosabb lesz az együttműködés

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött fotó

Kapcsolatot teremtünk. Ezzel az elnevezéssel tartott kerekasztal-beszélgetést a civilek napja alkalmából a Tolna Megyei Civil Információs Centrum – adott tájékoztatást Réger Balázs elnök. A Miniszterelnökség országos rendezvénysorozatához kapcsolódó program házigazdája – mint a megyei civil szervezetek elkötelezett partnere – a Tolna Megyei Önkormányzat volt. A jelenlévők pedig azon stratégiai partnerek, akikkel a Centrum a jövőben is szorosan kíván együttműködni. Képviselte magát a megbeszélésen a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolna Megyei Önkormányzat, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a NAV Tolna Megyei Adóigazgatósága, a Szekszárdi Humán Szolgáltató Központ és több civil szervezet.

A résztvevők kötetlen beszélgetésen vitatták meg a megyei civil szervezetek jövőbeni fejlesztési lehetőségeit, a szektor erősségeit, gyengeségeit. Emellett értékelték a Miniszterelnökség megbízásából készült, mintegy 14 ezer civil szervezetnek kiküldött kérdőívek országos eredményeit. Valamennyi meghívott partner bemutathatta a civil szektorral kapcsolatos szakmai terveit és egy új, szorosabb együttműködés lehetőségeit.

Sándor Tamás, a CIC irodavezetője elmondta, hogy a rendezvény a figyelemfelkeltést is szolgálja, hiszen február elsején a civilek napját ünnepeljük. Idén a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület nyerte meg a megyei Civil Információs Centrum címet, így a 2020-as évben is folytatják megkezdett munkájukat, melynek célja a civil szervezetek fejlesztése, segítése és információkkal való ellátása a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában