előadás

2020.02.06. 15:30

Tréningre gyűltek össze a kórházi lelkészek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A Belvárosi Római Katolikus Plébánia huszonkilenc tagot számláló kórházlelkészi közössége kommunikációs és csoportdinamikai tréningen vett részt a szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Minderről Janó Attiláné kórházlelkész, a 2017-es év első megyei önkéntese tájékoztatta lapunkat.

Az előadások során szó esett a betegek és a kórházlelkészek kapcsolatáról, a beteglátogatásokról, annak tapasztalatairól, a kórterembe lépéstől az elköszönésig. Az előadó Hoffmanné Toldi Ildikó drámapedagógus volt, a Pécsi Egyházmegye képviseletében Dohány Zoltán atya volt jelen.

– Hetente egy alkalommal látok el önkéntes szolgálatot a Tolna Megyei Balassa János kórház egyik osztályán – számolt be élményeiről Janó Attiláné. – A tapasztalataim pozitívak. Nagyon kedvesen fogadnak az ott dolgozók, az elején készségesen bemutatták az osztályt, segítették az első lépéseket. A betegek nyitottak, igénylik a beszélgetést, főleg, hogy meghallgassák őket. Nagyon különleges és gyönyörű, vagy épp meghökkentő élettörténeteket hallok, régóta hordozott sérelmeket, csodás emlékeket. A betegeknek van lehetőségük gyónást, áldozást, a betegek szentségét kérni. Szeretném, ha tudnák, hogy a betegek szentsége egy nagyon szép esemény, amelyben Jézus velük van a betegségben, a tenyerén hordozza őket, osztozik a fájdalmukban, segíti őket a gyógyulásban. A betegek szentsége: Jézus mosolya, az atyák pedig kiszolgáltatják mindenkinek, aki szeretné és meg van keresztelve.

Borítókép: Kórházlelkészek az előadáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában