íjász vb

2020.02.12. 11:30

Turisztikai esemény is a nyári íjász vb

Az augusztusi íjász világbajnokság miatt telt ház várható a szekszárdi szálláshelyeken, de még a környező településeken is. Nem ez azonban az egyetlen, turisztikai szempontból jelentős esemény a városban.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

A kempingtől a kollégiumon keresztül a szállodáig minden Szekszárdon és a környékén fellelhető szálláshelyet megkeresett még tavaly Alexandra Manea, az augusztusi, szekszárdi íjász világbajnokság szervezőbizottságának tagja. – Lényegében 2018 decembere óta ezen dolgozom, hiszen körülbelül hétszáz versenyzőre számítunk, továbbá a kísérőkre. Szlovákiából például nyolc-tíz gyermek érkezik, velük biztosan jönnek a szülők is, és vannak olyan indulók, akik komplett edzői csapattal érkeznek – mondja a szervező. Szekszárdon kívül például Bonyhádon, Tolnán, Kakasdon és Szálkán is foglalt le szállásokat Alexandra Manea. Közben kiderült, más rangos sportverseny is lett volna ezzel egy időben a megyeszékhelyen, ezt azonban egy héttel eltolták.

A szervezőbizottsági tag arról is beszélt, hogy a sportesemény alkalmas arra, hogy sok Szekszárdra látogatót megismertessenek a helyi értékekkel, így a borral, a város és a környék gasztronómiájával. Tervei szerint lesznek, akik eljutnak az élményfürdőbe, és olyanok is, akik például a pörbölyi ökoturisztikai központba. Az itt élőknek pedig szintén szolgál majd élménnyel és látványossággal az augusztus 9. és 15. között zajló esemény, hiszen a nyitó napon a sportcsarnoktól a Béla térig vonulnak majd országonként a versenyzők, ahol borral, pogácsával köszöntik őket. És mivel két helyi csapat is érdekelt a versengésben, és versenyzői éremesélyekkel indulnak a megmérettetésen, a szurkolóknak és a sportággal ismerkedőknek érdemes lesz figyelemmel követni a bajnokság alakulását.

Telt ház lesz a Merops hotelben

Mészáros Zsanett, a szekszárdi Hotel Merops Mészáros igazgatója elmondta, szállodájukat egy az egyben lefoglalták az íjász vb-re. De nem ez az egyetlen olyan alkalom, amikor telt ház van a szállodában, hiszen a nagy, városi események, így a Szüreti Napok, valamint a három boros túra, így a Kékfrankos Toros, a Bikavér Borongoló és az Ivánvölgyi Kadarkatúra vonzza a visszatérő vendégeket. Mészáros Zsanett még egy eseményt kiemelt, az április eleji VinAgora Nemzetközi Borversenyt, amelynek Szekszárd ad otthont. Az igazgató szerint ez igen nagy elismerés a városnak és a borászoknak. A hotelben ezen alkalomból a bírák szállnak meg, és itt vacsoráznak, boroznak a nyitó és a záró estén.

Minden rendezvény jó vonzerő

Keszthelyi Szabolcs, a szekszárdi Szász Étterem vezetője, a Belvárosi Vendégház ügyvezetője szerint nem kell feltétlen tízezres látogatottságú rendezvény ahhoz, hogy megteljenek a város szálláshelyei. Elég egy Bikavér Borongoló vagy a Korinthosz futóverseny és néhány száz látogató Szekszárdon. – Nem kell mindig nagyban gondolkodni, ha hatszáz-nyolcszáz ember ide jön, enni, inni, aludni szeretne valahol, és ajándéktárgyat, bort vásárolni. Az olyan kezdeményezések, mint a Korinthosz, amelyet Márkus István szervez, nagyon jók – mondta. Hozzátette, két olyan eseményt, amely egyenként néhány száz embert vonz, nem bír el egyszerre a város, ezért kellett a futóverseny időpontját is megváltoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában