szekszárdi közgyűlés

2020.03.03. 09:30

Az épülő jégpálya nem kerül pénzbe a városnak

Budavári Kata

Forrás: Shutterstock

Elkészült a szerződéstervezet, sikerült apróságokban is megállapodni a Zöld Jég Egyesülettel, derült ki a szekszárdi közgyűlés legutóbbi ülésén.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a szervezet sikerrel pályázott a Magyar Jégkorong Szövetségnél tao-támogatásra, és egy szabványméretű jégpálya építését és működtetését tervezi. Ebben együttműködik az Elektrolit Kft.-vel, amely előfinanszírozná az építkezést. Az önkormányzatnak a beruházás nem kerülne pénzébe. Az ingatlan húsz év múlva a városé lenne. A közgyűlésen elhangzott, az őrzést, védelmet is az üzemeltető feladata lesz megoldani, amikor pedig nem jégcsarnokként üzemel a pálya, rendezvényeket, akár önkormányzatiakat is lehet itt tartani. A parkolót az egyesület és a város együtt építi meg.

Egy másik sportos témával is foglalkozott a testület. Szabó Noémi, a KSC Szekszárd szakmai igazgatója a város hozzájárulását kérte ahhoz, hogy a Babits iskola udvarán ministreetball-pályákat alakítsanak ki. A beruházás a városnak nem kerülne pénzébe, az ár hetven százalékát tao-keretből, a többit saját forrásból biztosítaná az egyesület. A rekortán borítású pályák nem szabvány méretűek lennének, a fejlesztés a hat és tíz év közötti gyerekeket célozza. Ugyanakkor, mint azt Botos Ilona, az intézmény igazgatója elmondta, egy balesetveszélyes, felújításra szoruló udvarrészt hasznosítanának. A minipályák kialakítása nem befolyásolja a kézilabdacsarnok építését.

Az ülésen elköszöntek Baranyainé dr. Bóvári Klárától, a 2. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosától, aki több évtizedes szolgálat után 2020 júliusának végén nyugdíjba megy. Egyúttal bemutatkozott utódja, dr. Kolcsár Kinga, akivel előszerződést köt az önkormányzat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában