Egész Fürged el lesz látva maszkokkal

Foray Nándor

Barkóczi József polgármester beszélt a községben a koronavírus-járvány okán kialakult rendkívüli helyzetről. Mint elmondta, az óvodában már csak ügyeletet tartanak. A Polgármesteri Hivatal bezárta ajtaját, sürgős ügy esetén kopogni lehet. Barkóczi József úgy tudja, hogy várható lesz munkaerő-piaci fennakadás is a településen, de a helyi munkavállalók zömükben még járnak dolgozni.

Szájmaszkokat osztanak ki a lakosságnak, a polgármester reménye szerint már a hét folyamán. A védőmaszkokat megrendelésekre varrja a község saját varrodája; Fürged a lakószám alapján 713 darabban részesül majd. Élesztőt egy jó hete nem lehet kapni, a liszthiány viszont már véget ért. A kezdeti, nagy fölvásárlási hullám megszűnt, az alapvető élelmiszerek így nem fogynak el. Barkóczi József azt is elárulta, hogy meglátása szerint milyen a fürgedi lakosság hozzáállása a vírusveszélyhez. – Jóval kevesebben vannak már az utcán, de még azt látom, hogy a fiatalabb korosztály igazából nem veszi komolyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában