Pénzbírságot szabhatnak ki Tamásiban

Brunner Mónika

Budapest, 2020. március 16. Sorban állók a Honvédkórház elõtt 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a kórházban kizárólag az elõvizsgálati ponton történõ áthaladást követõen lehet igénybe venni minden járó- és fekvõbeteg ellátást. Az elõvizsgálat lázmérésbõl és kérdõív kitöltésébõl áll, amely mindenkinek kötelezõ. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A koronavírus-vészhelyzet miatt változott a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló helyi rendelet tartalma. A változás értelmében azok, akik sértő magatartást követnek el, a helyszínen ötvenezer forintig fizethetnek, a közigazgatási bírság százötvenezer forintig terjed.

Erről a város hivatalos honlapján tájékoztatták a lakosságot. A rendelet kivonata letölthető, abban szerepel, hogy sértő magatartást az követ el, aki a kereskedelemről szóló törvény szerinti üzletben indokolatlanul kísérő személlyel vagy a szükségesnél hosszabb ideig tartózkodik, valamint a játszótérre gyermekét beengedi úgy, hogy ott egyszerre öt főnél több személy tartózkodik.

Feljelentést, bejelentést bárki megtehet, az hivatalból is indulhat. A közigazgatási bírság kiszabásával kapcsolatban a Tamási Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője illetékes.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában