A Mérey utcai idősotthonban fertőtlenítettek

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Tegnap megkezdte, ma várhatóan be is fejezi a Mérey utcai idősek otthonának fertőtlenítését a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár tatabányai vegy­védelmi alakulata.

A szerdai, helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester elmondta, ezeket az intézményeket kiemelten kezelik. Mindent megtesznek, hogy elkerüljék a tömeges fertőzést. A megelőzésen van a hangsúly, vagyis a takarításon, fertőtlenítésen, védőeszközök használatán. A múlt héten Béres-cseppeket, C-vitamint osztottak szét az idősek között, hogy erősítsék az immunrendszerüket. Naponta kétszer mérik a hőmérsékletüket. Szekszárdon egy idős­otthonban sincs megbetegedés, sem gyanús eset.

Megkezdődött a Mérey utcai otthon fertőtlenítése (Fotó: Mártonfai Dénes)

Rottenbacher Ádám, a Szociális Központ igazgatója elmondta, a védekezés összesen százötvenöt idős ember védelmét szolgálja. Ezen a két napon a négy épületük külső-belső fertőtlenítése megtörténik. Belül nagy koncentrációjú alkoholtartalmú, kívül magas koncentrációjú, klórtartalmú fertőtlenítőszert permeteznek a katonák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában