A szekszárdi járványkórház alsó szintje már használatban van

Mint ismeretes, a szekszárdi Balassa János kórházat járványkórházzá alakítják. Ez ügyben küldtük el kérdéseinket az intézménynek.

Wessely Gábor

Forrás: Shutterstock

Mint arról mi is beszámoltunk, a szekszárdi kórházat járványkórházzá alakítják. Az építési munka előrehaladtára, a betegek fogadására és a védőeszköz-ellátásra vonatkozó kérdéseinkre a főigazgató, dr. Németh Csaba megbízásából az intézmény sajtóreferense, Egléné Fekete Zsuzsanna a következő választ adta.

„Kórházunk járványkórházzá alakítása és működtetése folyamatosan zajlik. A koronavírus-fertőzés gyanújával ellátásra szoruló betegek fogadására járványkórházi részlegeink felkészültek, az erre a célra kijelölt D épület alsó szintjei már használatban vannak. Védőeszköz-készletünk megfelelő, a védőfelszerelések, eszközök állandó használata, a folyamatos betegellátás mellett a készletek egyenletes ütemben való pótlása, tartalékok biztosítása alapvető fontosságú. Ennek érdekében kórházunk is folyamatosan végez beszerzéseket a szükséges termékekből, és a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól is rendszeresen érkezik védőeszköz-utánpótlás.”

A kormányzati tájékoztató portál legfrissebb, szerda reggeli adatai szerint Tolna megyében jelenleg tizenhárom igazolt koronavírussal fertőzött beteg van, tegnaphoz képest új esetet nem tártak fel. Kedden 817 megerősített vírushordozóról lehetett tudni Magyarországon a mai 895-höz képest, vagyis 9,55 százalékkal növekedett az országos összesített szám. Az elhunytak száma 58 főre emelkedett, 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában