Ellenőriztek két szekszárdi idősotthont

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Dr. Pátri Eszter megyei tisztifőorvos és Schneider Mónika megyei vezető ápoló tartott ellenőrzést a szekszárdi Mérey utcai bentlakásos idősotthonban. Mint azt Rottenbacher Ádámtól, a Szociális Központ igazgatójától megtudtuk, pénteken a Kadarka utcai otthont is vizsgálat alá vették. A helyszíni szemléket az országos tisztifőorvos, dr. Müller Cecília rendelte el mindenhol az országban.

A szekszárdi otthonokban mindent rendben talált a megyei tisztifőorvos. Vizsgálta a prevenciós intézkedéseket, hogy van-e izolációs lehetőség, valamint kellő mennyiségű védőfelszerelés és fertőtlenítőszer. Rottenbacher Ádám szerint három-négy hétre elegendő készlettel rendelkeznek, de folyamatosan tudnak rendelni is. A vizsgálat kiterjedt a takarításra, és hogy ezt milyen eszközökkel, szerekkel végzik.

Az is kiderült, az otthonnak van szerződött orvosa, illetve, ha ő nem tud rendelkezésre állni, biztosított a helyettesítés. Mivel a Mérey utcában működik a központ mosodája, itt is szemléztek, és mindent rendben találtak.

Borítókép: Rottenbacher Ádám (balra) vezette körbe az ellenőrzést végzőket a Mérey utcai intézetben csütörtökön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában