Gyönki zéró tolerancia az alkoholt fogyasztóknak

Brunner Mónika

Elfogyott a türelem és a tolerancia a közterületen szeszes italt fogyasztókkal szemben. Miután ezt polgármesteri rendelet tiltja, és arra már korábban is felhívták a figyelmet, Szaka Gyula polgármester úgy tájékoztatott, hogy ezek után az önkormányzat minden eszközzel érvényt szerez a tiltásnak. Az ezzel kapcsolatos részleteket azonban egyelőre nem tette közzé.

A közterületen alkoholt fogyasztók esete az elmúlt hétvége kapcsán került előtérbe, miután a polgármesterek újra lehetőséget kaptak, hogy szigorúbb intézkedéseket vezessenek be a településeiken a koronavírus-járványveszély miatt. A város önkormányzatának hivatalos Facebook-oldalán megtalálható, hogy Gyönkön ez a hétvége mit hozott. Egyrészt a várva várt jó idő ellenére a lakosok – különösen az idős polgárok – csak indokolt esetben hagyhatták el otthonaikat.

Kihasználhatták ugyanakkor a kellemes időt és a korlátozást, hogy a lakókörnyezetüket, udvarukat szépítsék.

A szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozták. A közös háztartásban élők kivételével minden lakostól azt kérték, hogy mindenkitől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot tartsanak, valamint kerüljék a csoportosulásokat. Ugyanígy szó esett a nagyobb családi, baráti összejövetelekről, a grillpartikról, amelyeket a lakossági tájékoztatás szerint nem lehetett megtartani, mert ezeknek az ideje még nem érkezett el. Szaka Gyula polgármester arra is kitért, hogy azért nem kerített sort a kormányrendelet szerinti szabályoknál szigorúbb előírások bevezetésére, mert továbbra is töretlen bizalommal van a lakosság józan ítélőképessége iránt. Mindemellett mindannyiukat arra kérte, maradjanak otthon, maradjanak egészségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában