Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

Járványügyi ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a váraljai Őszikék Szociális Intézményben kedden.

MTI

Váralja, 2020. április 28. Az ellenõrzést végzõ Németh Noémi (b) és Bock Katalin (b2), a Tolnai Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Fõosztályának közegészségügyi járványügyi szakügyintézõi és Lovász Zsuzsanna intézményvezetõ a Várjaljai Õsziék Szociális Intézményben koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án. Folyamatosan ellenõrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idõsotthonokat az országos tisztifõorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Lovász Zsuzsanna, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a vizsgálat kiterjedt arra, hogy rendelkezésre állnak-e a vírusellenes fertőtlenítőszerek, kéztörlők, kézmosók, védőeszközök. Az otthon váraljai épületében a népegészségügyi szakemberek mindent rendben találtak – tette hozzá.

Az önkormányzati társulás által fenntartott intézmény váraljai telephelyén 20, nagymányoki otthonában 16 idős ember él, köztük demenciában szenvedők is vannak. A gondozottakat hét szakápoló látja el.

Bock Katalin (balra) és Németh Noémi, a Tolnai Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei Fotó: Sóki Tamás / MTI

A vezető beszámolt arról, hogy 1,6 millió forintot fordítottak védőeszközök beszerzésére. Az otthonban, ahol március 8. óta látogatási tilalom van és a lakók sem hagyhatják el az épületet, jelenleg nincs fertőzésgyanús gondozott – mondta Lovász Zsuzsanna.

Borítókép: Az ellenőrzést végző Németh Noémi (balra) és Bock Katalin (középen), a Tolnai Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának járványügyi szakügyintézői és Lovász Zsuzsanna intézményvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában