Országos rendeléseket is teljesítenek

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Fürged önkormányzati varrodája Budapestről és Siófokról is kapott megrendelést, közölte Gyémánt Éva, a varroda adminisztrációs munkatársa. Persze a falut is ellátják szájmaszkokkal.

Budapestre kétezer darab maszkot varrnak, a siófoki kórház részére pedig múlt pénteken kezdték a gyártást. Egy védőfelszereléseket értékesítő siófoki kft. főnökének az volt a kérése a fürgedi önkormányzattól, hogy a varroda állítsa elő a siófoki kórháznak készítendő maszkokat. Az anyagot a kft. saját pénzből vásárolta és biztosította a munkalehetőséghez, így mindenki jól járt. Sőt, a vállalkozó még a fürgedieknek szánt maszkokhoz is adott gumi összetevőt. Gyémánt Éva elárulta, hogy azt szeretnék, ha minden egyes fürgedi lakosra jutna két-három maszk, mert akkor cserélésükre, mosásukra, fertőtlenítésükre is nyílna mód.

A fürgedi varrodát egyébiránt nem kell félteni: annyi a munkájuk, hogy inkább volna szükség több dolgozóra, mint elbocsátásokra. Közmunkásruhát, mentőmellényt is csinálnak, de a legnagyobb sláger most természetesen a száj­maszk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában