Az időpontra érkező betegeknél nincs szükség előzetes, automatikus PCR szűrésére

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

A megyei kórház járóbeteg-szakellátásának újraindítása során szükséges a szigorú betegfogadási rend fenntartása, elsősorban a felesleges várakozás megelőzése, a váróhelyiségben a tömeg elkerülése végett. A befogadási rend részleteiről korábban már beszámoltunk. Az intézmény nemrég frissítette vonatkozó tájékoztatóját, amely az előzetes koronavírus-szűrésre is kiterjed.

A közlemény szerint a járóbeteg-szakellátásra időpontra érkező betegeknél előzetes, automatikus PCR szűrésére nincs szükség (az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok által fertőzésátadás szempontjából magas rizikójúnak tartott beavatkozások előtt sem).

Az érkezők az eddigi belépési pontokon (Műtőblokknál lévő sátor, Rendelőintézet, Bőrgondozó, Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés, Szülészet-Nőgyógyászat) kérdőívet (COVID-csekklista) töltenek ki. Amennyiben a csekklista negatív, az érintett személy a járóbeteg-ellátást igénybe veheti az előjegyzett időpontban. Amennyiben a csekklista pozitív, a Műtőblokk bejáratánál lévő sátoron keresztül átirányítják a Fertőző ambulanciára, ahol orvosi vizsgálaton vesz részt. Ha a vizsgálat során a COVID-gyanú nem igazolódik be, a Fertőző ambulancia visszairányítja a pácienst a járóbeteg-szakellátásra, ahol az eredeti előjegyzési időpontja volt.

A szakellátásban továbbra is csak előzetes orvosi konzultációt követően lehet előjegyzést kapni, tehát részt venni. A laboratóriumi vizsgálathoz is időpont-egyeztetés szükséges, amelyet a betegirányításnál lehet megtenni.

Továbbra is fontos, hogy ha valaki egyeztetett időponttal rendelkezik, de lázas, felső légúti tünetei vannak, az ne jelenjen meg a szakvizsgálaton, hanem a háziorvosával vegye fel a kapcsolatot. Egyúttal szakrendelési időpontját mondja le és gyógyulását követően kérjen újat.

Borítóképünkön a Tolna Megyei Balassa János Kórház Rendelőintézete

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában