gyűjtemény

2020.05.18. 16:20

Egy kapcsolatnak köszönhetően vállalt munkát az óvodában

Wessely Gábor

 

Készül a kisvonat. Fából. A nagydorogi fafaragó, Lückl Attila most Sárszentlőrincen dolgozik. Egy kapcsolatnak köszönhetően vállalta el az ottani munkát. Ez a kapcsolat a kislánya, aki a sárszentlőrinci óvodába jár. Most persze, a járvány miatt ott sem működik az intézmény, de az udvarra elhelyezendő játékvonat attól még készülhet. S érkezett még egy megrendelés: virágtartóul is szolgáló vonat a faluközpontba. Alapanyagul olyan fák szolgáltak, melyeket veszélyesnek minősítettek, ­rossz helyen nőttek, s ki kellett őket vágni. (Mindez társadalmi munkában készül.)

Lückl Attila, mint oly’ sok kézműves, iparos, nagy ­becsben tartja a szerszámait. Gyűjti is a fa megmunkálására használatos eszközöket. Fejszéből, baltából, szekercéből például harminckétfélével rendelkezik. Nem vitrinben vannak ezek, hanem rendszeres használatban. Gyűjtőszenvedélyéről sokan tudnak az egész Kárpát-medencében. Hamarosan kap a Felvidékről újabb tíz fejszét, köztük egy igazán értékesnek ígérkező „magyar királyi” feliratút is.

 

Címkék#fafaragás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában