Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban

Ellenőrzést tartott ma a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában – tette közzé az MTI.

MTI

Pappné Szakács Csilla mutatja a gyorsteszteket Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Pappné Szakács Csilla, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket ellenőrizték. Azt vizsgálták, hogy megfelelőek-e a fertőtlenítőszerek, védőeszközök, illetve az izolációs helyiségek. Az ellenőrzést végzők mindent rendben találtak – tette hozzá.

Ismertette: a decsi szeretetotthonban március 9-étől látogatási, a lakóknak pedig kijárási tilalom van. A 84 idős embert gondozó intézményben két helyiséget különítettek el az esetleges fertőzöttek számára, ahol négy beteget tudnak elhelyezni. Az otthonban – ahol a honvédség április 28-án végzett fertőtlenítést – nincs fertőzésgyanús lakó.

Az intézményvezető szólt arról is, hogy az idősek nehezen viselik a bezártságot, különösen azt, hogy nem tudnak személyesen találkozni hozzátartozóikkal. Hetente háromszor rendeznek reggeli áhítatot, vasárnap pedig ökumenikus jelleggel istentiszteletet tartanak – mondta.

Borítóképünkön: Pappné Szakács Csilla mutatja a rendelkezésükre álló gyorsteszteket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában