Volt, akinek postán küldték el a tananyagot

A bátaszéki általános iskolába nagyon sokan járnak be a környező településekről is, így például Pörbölyről, Várdombról, Alsónyékről és Alsónánáról. Mindemellett az intézmény tanulóinak szociokulturális háttere, anyagi lehetőségei nagy eltérést mutatnak, ehhez igyekszik igazodni az intézmény – mondta Mészáros István, a Kanizsai Dorottya általános iskola igazgatója.

Mauthner Ilona

Forrás: Beküldött fotó

– Akik nem rendelkeznek otthoni interneteléréssel, azoknak az iskola lehetőséget biztosított arra, hogy a pedagógusok által, papír alapon kidolgozott írásos anyagok segítségével tanuljanak. Az anyagokat az iskola portájánál lehetett és lehet átvenni, péntekenként 8 és 12 óra között. A vidéki, nagyobb távolságról bejáró diákok számára pedig ezeket az iratokat postai úton juttatjuk el – tette hozzá.

A visszajelzések alapján megállapítható, hogy még így is akadt néhány tanuló, aki nem, vagy csak néha vett részt az elmúlt időszakban az új típusú tanulási folyamatban, mondta Mészáros István. Az érintett tanulók szüleinek levélben felhívták a figyelmét, hogy a köznevelési törvény kiskorú taníttatására vonatkozó előírásai változatlanul érvényben vannak. A szülőknek a járványhelyzet idején is kötelessége gyermeke oktatását elősegíteni.

Kétségtelen, hogy március tizenhatodika óta a megváltozott oktatási forma többletterhet jelent szülőknek, pedagógusnak, tanulónak egyaránt. Az a tény, hogy az iskola diákjai nem látogathatják a megszokott módon minden nap az intézményt, és esetlegesen az informatikai háttér nem áll rendelkezésre néhány családnál, még nem jelentheti azt, hogy a diákok számára véget ért a tanév. Az iskola az érintett szülők és tanulók számára a pedagógusok, az osztályfőnökök a személyes kapcsolatok útján, vagy a már korábban említett módon mindig készek segítséget adni.

– Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve fontosnak tartom azt is, hogy megköszönjem azt a segítő, pozitív hozzáállást, amelyet a szülők döntő többsége az új típusú oktatásszervezési forma eredményessége érdekében tanúsított – tette hozzá Mészáros István.

Borítóképünkön: Nagy Ákos otthon is fegyelmezetten tanul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában