városvédők

2020.06.08. 20:00

A városvédők szerint bajba kerülhet a város sportélete

Az amatőr strandkézilabda kupát idén nem Szekszárdon rendezik, és úgy tűnik, strandröplabda tornasorozat sem lesz a városban. Az okokról Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke tartott sajtótájékoztatót

Budavári Kata

2020.06.08 Szekszárd, Szekszárdon az uszoda előtt adott sajtótájékoztatót Szabó Balázs (fehér póló) Városvédő. A sajtótájékoztatón megjelent az új Sportcsarnok igazgató is (fekete póló) Malomsoky Krisztián Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Négy sportklubbal tárgyalt már, és a többivel is felveszi a kapcsolatot, mondta Szabó Balázs hétfői sajtótájékoztatóján. A Szekszárdi Városvédők elnökének tájékoztatójából kiderült, hogy ezt azért teszi meg, mert úgy látja, Faragó Zsolt, az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) önkormányzati képviselője afféle helyi sportminiszternek képzeli magát, és fűt-fát ígért a kluboknak, de ígéretei ígéretek is maradtak. Arra a kérdésre, hogy ezek mik voltak, Szabó Balázs azt válaszolta, hogy tudomása szerint nagyobb teremmel, jobb feltételekkel és új eszközökkel kecsegtetett a képviselő, majd amikor a sportegyesületek számon kérték, kiderült, hogy az ajánlatból nem lesz semmi.

Szabó Balázs attól is tart, hogy az ÉSZ hiába mondta azt a választások előtt, hogy a költségvetés 1,8-2 százalékát a sportéletre fordítja, erre egyelőre nem lát garanciát. A többségi frakció a profitorientáltságot tűzte ki célul, holott a városvédők szerint a mozgásnak, egy klubhoz tartozásnak pénzben nem mérhető előnyei is vannak, ilyen a nevelésben betöltött szerepe.

Ami viszont igazán felháborította Szabó Balázst, hogy idén nem Szekszárdon lesz a 13. Horfer Serleg Amatőr Strand Kézilabda Kupa. Malomsoki Krisztián, a sportközpont ügyvezetője az őt telefonon megkereső szervezőtől, Lengyel Sándortól elutasítóan csupán annyit kérdezett, hogy ebben neki, Malomsoki Krisztiánnak mi a jó. Szabó Balázs szerint az ügyvezetőnek minimum fel kellett volna ajánlania a személyes találkozó lehetőségét. A városvédő arról is beszélt, hogy a strandröplabda tornasorozattal ugyanez a helyzet, azaz nagy múltú, a helyi hagyományokba illeszkedő sportrendezvényektől vehet búcsút a megyeszékhely.

Megkerestük Lengyel Sándort is, aki megerősítette a Szabó Balázs által elmondottakat. A strandkézilabda kupa szervezője azt mondta, ezek után egészen biztosan nem Szekszárdon rendezi az eseményt, hanem Pakson, július 18-án.

Közleményt adott ki a sportközpont

A Szekszárdi Sportközpont Facebook-oldalán helyezett el egy közleményt. Ebben egyebek mellett az áll, nyitottak minden sportesemény megrendezésére, amely a szekszárdiak érdeklődésére számot tart, és biztonságosan megrendezhető. Előzetesen a szervezőknek személyesen kell egyeztetniük a sportközponttal, és a feltételeket szerződésben szükséges rögzíteni, melyben ki kell térni például arra, ki a szervező, ki vállalja a felelősséget az esetleges sérültek egészségügyi ellátásáért.

„Sajnos több olyan szervezőtől kaptunk már telefonhívást sportesemény megrendezésével kapcsolatban, akik a korábbi évek gyakorlatára hivatkozva szeretnének a strandon rendezvényt szervezni, ám semmilyen szerződést, írásos megállapodást nem tudnak bemutatni, csupán a szokásjogra hivatkozva próbálnak ultimátumot szabni, és még csak tárgyalni sem hajlandók” – áll a közleményben.

Szabó Balázs szerint mindez lózung és ferdítés, Lengyel Sándor például a személyes találkozóig sem juthatott el, így esélye sem volt szerződést kötni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában