Hatan maturáltak csupa ötösre a tolnai gimnáziumban

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

Idén hatan érettségiztek kitűnőre, azaz csupa ötösre a Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban: Fülöp Dávid, Perger Dorina, Pilisi Zsolt, Tallós Lúcia és Tomecskó Mara – tudtuk meg Novothné Bán Erzsébet igazgatótól. (Egy diák nem járult hozzá a neve közléséhez.)

Összesen 57-en érettségiztek, a négyosztályos képzésben résztvevők 31-en, a hatosztályosok 26-an. Bukás ebben a tanévben sem történt, az iskola érettségi átlaga viszont a korábbi évekhez viszonyítva gyengébb, 3,85 volt. Ennek alapvetően az az oka, hogy most nem voltak szóbeli érettségi vizsgák. Az igazgatónő kiemelte, hogy szinte az összes tantárgyból tettek emelt szintű vizsgákat a végzősök, sok esetben kiemelkedő eredménnyel.

Tolnán hagyomány, hogy díjat kapnak azok a végzősök, akiknek középiskolás éveik alatt minden tanévben az év végi és az érettségi átlagai is jelesnél (legfeljebb két négyes, a többi ötös) nem voltak rosszabbak. Idén Tomecskó Mara érdemelte ki az elismerést. A díjat a járványhelyzet miatt augusztus utolsó hetében megrendezendő ballagási ünnepségen tervezik átadni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában