gyász

2020.07.29. 16:20

Búcsút vesz a város Herczeg Ágnestől

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Életének hetvenhatodik évében, július hetedikén elhunyt Herczeg Ágnes, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója. A város Pro Urbe díjas polgárát a paksi önkormányzat a saját halottjának tekinti.

Nyilvános búcsúztatását a Jézus Szíve katolikus templomban tartják július harmincadikán, délután fél kettőkor. A város nevében Szabó Péter polgármester búcsúzik az elhunyttól, az egykori kollégák és az intézmény nevében Takács Gyula, a könyvtár igazgatóhelyettese mond emlékezőbeszédet. A beszédek elhangzása után Kutas Attila plébános gyászmisét tart. Herczeg Ágnest a Fehérvári úti katolikus temetőben helyezik végső nyugalomra délután három órakor – tette közzé a Paksihirnok.hu.

A könyvtár gyászközleménye szerint az elhunyt 1976 november elsejétől 2001 október végéig, huszonöt éven keresztül vezette a városi könyvtárat, és a pályája során több rangos elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában