felújítás

2020.07.03. 19:10

Egy hónap múlva újra várják az időseket

Wessely Gábor

Több mint húszmilliós beruházás érkezett a finiséhez Decsen. Felújították az idősek klubját, szigetelték a Kossuth utcai épületet, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtésrendszert, kondenzációs kazánt és napelemeket szereltek fel. Huber István alpolgármester úgy látja, hogy nagyjából egy hónap múlva vehetik birtokba a szépkorúak a klubot. Addigra elvégzik a belső festést, amit az önkormányzat önerőből finanszíroz. Az nem volt a pályázat része.

A nappali ellátást biztosító intézmény dolgozója, Horváth Olga elmondta: rendszeresen tíz-tizenkét ember jár be, de mintegy ötvenen veszik igénybe a szolgáltatást. Némelyek csak hetente egyszer-kétszer mennek a klubba, másokhoz házhoz járnak a gondozók segíteni, beszélgetni, takarítani, bevásárolni. Programokat is szerveznek: van torna, szellemi frissítés, karácsonyi, húsvéti előkészület, névnapozás, születésnapozás stb. Az érkezőket reggelivel várják, ebéd után még maradnak egy darabig, és fél négy körül viszik őket haza. Sokan várják már, hogy újra jöhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában