Közel a megoldás

2020.07.30. 15:30

Új kutat kell fúrni a vízellátás biztosítására Simontornyán

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Műszaki hiba miatt a víztisztítóműben az egyik szivattyú meghibásodott a közelmúltban, közölte az önkormányzat a Facebook-oldalán. A polgármester, Torma József, közleményt írt a város vízellátásáról a Simontornya Aktuális Info nevű Facebook-csoportba.

A város és a szolgáltató számára évek óta ismert tény, hogy a simontornyai ivóvízkutak által biztosított víz mennyisége nem elegendő a település biztonságos ellátásához, állítja a bejegyzés. A három termelő kút ha szűkösen is, de biztosítja a települési igényeket. Egy üzemzavar esetén ez az egyensúly felborul, így az ellátás biztonságáról egyelőre nem beszélhetünk. Ennek megteremtése régóta húzódó önkormányzati és szolgáltatói feladat.

A július 23-án éjszaka történt szivattyúleállás következményeként a medencék (Víg hegy, Jánosháza) leürültek. A hibát a szolgáltató reggelre elhárította, de napközben sokan tapasztaltak vízhiányt, lecsökkent nyomást.

– A fenti problémával október óta foglalkozunk – írja a polgármester. – Nekem személyesen és kollégáimnak is nagyon sok munkánk van már ebben a dologban. Egy új kút tervezését már az előző testület megrendelte, de az koncepciójában is vitatható volt. A szükséges korrekció után indítottuk el az engedélyezési eljárást, a vízjogi engedély másfél hete emelkedett jogerőre. Hónapok óta dolgozunk azon, hogy hamarosan elindulhasson az új kút fúrása.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában