autómentes nap

2020.09.23. 19:10

A klímavédelem központi téma volt a rendezvényen

Varga Szilvia

Színes programokkal várták az érdeklődőket Dombóváron az Autómentes Napon, amely idén az Energiatudatos Dombóvár projektben zajlott. KRESZ pályát építettek az óvodásoknak és az általános iskolásoknak, hogy a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés alapjait gyakorolják, valamint a klímavédelemre ösztönző öko játékokkal is készültek a szervezők. Az egész nap folyamán a fiatalok körében a legnépszerűbb programot az alternatív közlekedési eszközökkel való ismerkedés jelentette. Kipróbálhatták az elektromos rollert és -gördeszkát, illetve nagyon jól szórakoztak a segway eszközön egyensúlyozva.

Délután Vályi István újságíró és Kocsis Anikó ökológus aktív eszmecserét folytattak a klímatudatosságról, a város klímastratégiájáról. Egyetértettek abban, hogy mindenki felelős azért, hogy a jövő nemzedéke milyen környezetben nő fel. Felhívták a jelenlévők figyelmét arra, hogy lehetőségükhöz mérten tegyenek meg mindent élőhelyük megóvása érdekében.

A rendezvény végén, egy gyorsulási bemutató keretében szemléltették, hogy a környezettudatos választás is lehet komfortos, meggyőző és esztétikus. A Tesla és Ferrari típusú autók versenyén fölényes győzelmet aratott a hang nélkül közlekedő, elektromos autó. Zárásként a helyi V2 Raiders szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában