körmenet

2020.09.15. 09:30

Gyertyás körmenetet, búcsút tartottak Csicsóban

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Múlt hét szombat este vette kezdetét a Csicsói Kisboldogasszony Búcsú gyertyás körmenete a templom és szentkút kertjében közel száz résztvevővel és Bukovics István plébánossal, aki megáldotta a templom felé eső dombra fúrt kis Emlékbarlangot. Az eseményen a zarándokok mécsest gyújthattak, és elhelyezhették az emléktárgyaikat. Másnap, vasárnap délelőtt a templomkertben szentmisét tartottak. Felszentelték, megáldották azt a keresztet, amelyet a két éve elhunyt Szabó József esperes, plébános emlékére állítottak, aki huszonegy évig szolgált a Pécsi Egyházmegye hőgyészi plébániáján. A búcsú, a szentmise a Hőgyészi Plébánia és a Hőgyészi Értékőrző Egyesület szervezésében jött létre.

Bukovics István plébános (Beküldött fotó)

– A szombat esti körmenetre, barlangszentelésre a legtöbben Hőgyészről érkeztek hozzánk, de Szakályból is ellátogattak erre a megható eseményre. A sötétben világító mécsesek meghitt hangulatot teremtettek. A vasárnapi misén közel háromszázan jelentek meg, Diósberényből, Szakadátról, Pécsről, Székesfehérvárról és Dunaújvárosból. Plébánosunk, Bukovics István atya megemlékezett az elhunyt plébánosról, majd megszentelte az emlékére állított keresztet. Sokat dolgozunk azért, hogy őrizzük a számunkra fontos embereket, a régmúltunkat. A jelenlévőktől jó szót és dicséretet kaptunk a megújult, gondozott templomért, és annak környezetéért – tájékoztatta lapunkat Maráth Tamás, az egyesület egyik tagja.

Azt is elárulta, hogy a következő eseményüket a szeptember huszadikai Kulturális Örökség Napján tartják, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Borítókép: Mise is zajlott múlt hétvégén Csicsóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában