arcvédőpajzs

2020.09.23. 18:10

Kutatócsoport ajánlotta fel a pajzsokat

Tóth Róbert

20200923_Szd_arcpajzs_adomány_KA_TN

Fotó: Kiss Albert

Háromezer arcvédőpajzs jutott Tolna megyének, amelyben Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlési alelnöke is szerepet játszott. Mint elmondta, az ingyenes felajánlás a megyék irányába egy budapesti kutatócsoporttól érkezett. Az alelnök üdvözölte a lehetőséget és örömmel járt közben, hogy Tolna megye még biztonságosabb legyen a fokozódó vírushelyzetben. Szekszárdra ezerötszáz arcpajzs került, a többit Pakson és Tamásiban osztják ki. Ebből az apropóból – illetve az adomány átadása okán – látogatott Ács Rezső polgármester szerdán reggel dr. Főfai Klárához, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetőjéhez. A város első embere a nyilvánosságot is tájékoztatta a jó hírről.

– Újabb szintet léptünk a vírus elleni védekezésben egy felajánlásnak köszönhetően – jelentette ki. A polgármester tájékoztatása alapján az egészségügyi rendszerben, és az ügyfelekkel dolgozók részesülnek a plexi maszkokból. Bár az eddigiekben is védekeztek – kesztyűvel, szájmaszkkal –, viszont immár a műanyag maszk is segít a fertőzések elkerülésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában