Paks

2020.09.13. 20:00

Szokatlan helyen tartott ülést a képviselő-testület

A Csengey-kulturális központ volt ezúttal a paksi testületi ülés helyszíne, ahol több, a város jövőjét meghatározó témában született döntés.

Hanol Erzsébet

20200909 Paks Paksi képviselő testületi ülése. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság Képen: Szabó Péter Paks polgármestere

Fotó: Molnár Gyula

Rendhagyó körülmények között tartotta meg szeptemberi rendes ülését a paksi képviselő testület. A helyszín ugyanis ezúttal a Csengey Dénes Kulturális Központ színpada volt, ahol a járványügyi előírásokat betartva, egymástól kellő távolságra tudtak leülni a képviselők. A napirendi pontok között szerepelt a költségvetési rendelet első félévi teljesítéséről szóló beszámoló, amelyről Szabó Péter polgármester elmondta, hogy időarányosan sikerült teljesíteni az idei pénzügyi terveket. A bevételeket és kiadási oldalt tekintve egyaránt közel ötven százalékos a teljesülés, bár a koronavírus-járvány miatt a kiadási oldalon vannak tételek, amelyek esetében alacsony a teljesülési arány – írta a Paksihirnok.hu.

Arról is határoztak, hogy a jövőben a DC Dunakom Zrt. helyett a PFV Zrt. üzemelteti az önkormányzati tulajdonú homokbányát.

Az ülésen elhangzott, hogy a környékbeli útépítések és a városban induló beruházások miatt várhatóan gazdaságosabb lesz a bánya működtetése, melynek területét is megnövelték.

Döntött a testület az OMV kút és a Molnár árok közötti Duna-parti terület értékesítésre kijelöléséről. Szabó Péter elmondta, olyan lehetőség előtt áll a város a PIP Kft. vásárlási szándékának köszönhetően, amilyen száz évente egyszer adódik, ezért élni kell vele. A Duna-partot így vissza tudják adni a paksiaknak, és a cég a várossal együttműködve valósítja majd meg azokat a fejlesztéseket, melyek ezt a célt szolgálják.

Díjazzák őket

Arról is döntött a képviselő-testület, hogy pályázatot írnak ki a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatói, valamint a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetői állására, mivel a jelenlegi vezetők megbízása lejár. Emellett zárt ülésen kitüntetések adományozásáról is határoztak a képviselők. Dr. Csók Sándor kapja a Paks Város Díszpolgára címet, dr. Palya Gábor, dr. Kelemen András és Jenei Károly pedig a Pro Urbe emlékérem kitüntetést ebben az évben. Az elismerések átadásának helyszínéről és időpontjáról a járványügyi helyzetre tekintettel később határoznak.

Borítókép: A testületi ülés helyszíne ezúttal a Csengey Dénes Kulturális Központ színpada volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában